Nei, det er ikke snakk om sjøuhyret Midgardsormen, men om brua som skal bukta seg over Frøylandsvatnet til glede for turgåere og syklister fra både Klepp og Time.

Initiativtaker Brynes vel jubler for det avgjørende steget for brua over Frøylandsvatnet som ble tatt søndag. Så mye folk i Sandtangen er den høyeste tellingen noen gang. Det høyeste tallet som var telt før, var 3066 passeringer 18. mai i år da sykkelløpet Garborgriket rundt gikk gjennom Sandtangen.
 

Dugnadsånd

Vellaget er imponerte og glade over dugnadsånden folk i Time og Klepp viste i regnværet søndag. Det var sluttfinansieringen av brua mellom Klepp og Time som sto på spill.

Hvis de regner at rundt 75 prosent passerte to ganger var det rundt 6000 mennesker som gikk for brua på søndag.

 

Etter at Jæren Sparebank gikk inn med to millioner til brua sto en million av finansieringen igjen. 30 jærbedrifter og organisasjoner hadde forplikta seg til å betale pr. passering. Resultatet av at så mange tok seg ut ble 800.000 kroner til brua.

 

– Det er fortsatt mulighet å bidra og få navnet sitt på brua, skriver leder for Brynes vel, Olav Hetland i en pressemelding som er full av glede. 

 

Lys

Uansett vil Brynes Vel dekke differansen opp til en million. Dermed er finansieringen på 16,6 millioner i boks. Nå vil vellaget arbeide videre for også å få finansiert lys på brua. Det kommer i tillegg.

 

– Vi er imponert over den fantastiske dugnadsånden, skriver Olav Hetland. – Om dagen var det tilløp til kø langs Frøylandsvatnet, og selv sent på kvelden var folk ute og gikk eller sykla for brua. Også stemningen rundt vatnet var god, og folk koste seg tross været.

– Det er spesielt kjekt at folk bidrog til brua ved å gjør nettopp det Midgardsormen skal bidra enda mer til: å bruke området rundt Frøylandsvatnet til friluftsliv og fysisk aktivitet for store og små.

 – Midgardsormen er et stort dugnadsprosjekt og Brynes vel takker i pressemeldingen alle bedrifter, organisasjoner, privatpersoner og Klepp og Time kommuner som alle er med og bygger bru. Spesielt takker de nye Jæren Sparebank som satte fart i innspurten med sitt bidrag på to millioner på toppen av det Klepp og Time sparebank hadde gitt hver for seg før, skriv Olav Hetland.